Sastojci:
Biskvit:
Biskvit:
7 belanaca
7 kasika šećera
2kasike kakaoa
10 kasika oraha
3 kasike brašna
1 prasak za pecivo
7 kasika šećera
2kasike kakaoa
10 kasika oraha
3 kasike brašna
1 prasak za pecivo
FIL:
7 zumanaca
700 ml mleka
2 pudinga od banane
4 banane
30g cokoladnih mrvica
250g margarina
8 kasika secera
700 ml mleka
2 pudinga od banane
4 banane
30g cokoladnih mrvica
250g margarina
8 kasika secera
dekoracija:
3 krem slaga
250ml mleka
100g cokolade
1 kas. ulja
250ml mleka
100g cokolade
1 kas. ulja
Priprema:
Za biskvit : Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit. Kada se ohladi prececi na pola po duzini.
Za fil : Staviti 600ml mleka na sporet sa secerom da prokuva.
Za biskvit : Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit. Kada se ohladi prececi na pola po duzini.
Za fil : Staviti 600ml mleka na sporet sa secerom da prokuva.
Zumanca umutiti pa dodati ostatak mleka,mutiti i dodati puding od banane. Kada mleko prokuva,skloniti sa vatre i polako dodati zumanca sa pudingom svo vreme mesajuci. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne svo vreme mesajuci. U ohladjen fil dodati umucen margarin i cokoladne mrvice. Na koru namazati polovinu fila,poredjati banane,pa opet premazati filom,odgore poloziti koru. Umutiti slag sa mlekom i dekorisati tortu,a odgore preliti sa otopljenom cokoladom.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar