subota, 12. svibnja 2018.

Sočna čokoladna torta cista destka..



Sastojci
Ko voli čokoladne torte, ova će se sigurno svideti ko je proba, a ujedno i jako je sočna. Jednostavna za pravljenje uspe i neiskusnim.


Za kore
2 jaja
400 gr šećera
125 ml ulja
250 ml jogurta
125 ml kuvane ohladjene kafe
80 gr kakaoa
250 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
Za tamni fil
250 ml slatke pavlake za šlag
200 gr crne čokolade
Za beli fil
250 ml slatke pavlake za šlag
1 kašičica želatina
Za fil okoloi po vrhu torte
250 ml slatke pavlake za šlag
200 gr mlečne čokolade
Način pripreme
Pomešati skupa hladnu kuvanu kafu i kakao. Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
Umutiti 2 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i soli. Dodati kakao i kafu. Sve dobro umutiti. Masu staviti u tepsiju prečnika 26 cm, prethodno obloženu papirom.
Peći na 170 stepeni 35- 40 minuta. Dobro koru ohladiti i preseći da se dobiju 2 kore.
Pripremiti crni fil
U posudu staviti 250 ml slatke pavlake, dodati 200 gr čokolade, mešati na tihoj vatri a da ne proključa dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
Fil za okolo i gore


U posudu staviti 250 ml slatke pavlake dodati 200 gr mlečne čokolade i na tihoj vatri zagrevati dok se čokolada ne istopi. Dobro u frižideru ohladiti.
Beli fil
Jednu kašičicu želatina preliti sa 2 kašike vode, ostaviti da nabubri pa na tihoj vatri istopiti ga. Umutiti 250 ml slatke pavlake i dodati istopljeni želatin.
Dobro rashladjenu pavlaku sa crnom i mlečnom čokoladom umutiti mikserom da bude čvrsto.
Filovati tortu:
Staviti na tacnu jednu koru, premazati sa umućenom pavlakom sa crnom čokoladom, preko beli fil, pa druga kora.
Tortu okolo i po vrhu premazati sa umućenom pavlakom sa mlečnom čokoladom
izvor:kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...