petak, 18. svibnja 2018.

Bullari sa kremom od vanilije...




Sastojci
Tijesto:
    1 paketic svjezeg kvasca ( 50 gr)
    100 gr maslaca/margarina
    3 dl mlijeka
    1 dl secera
    8 dl brasna
    2 male kasicice kardemume
Punjenje
    2 dl kreme od vanilije
    Garniranje
    malo istopljenog margarina i malo secera
Priprema
Izmrvi kvasac u toplom mlijeku, pusti da nadodje, dodaj istopljeni maslac
Dodaj secer i eventualno kardemumu, polako sipaj brasno i mjesi
Umjesi glatko tijesto i pusti da nadodje, tako 30 min
Istresi nadoslo tijesto na podlogu i podijeli i u 2 dijela
Uvaljaj u duge valjke i dijeli u kuglice jednake velicine, ne premale (velicine sake otpr.)tijesto i priprema


Poredaj na tepsiju oblozenu masnim papirom i pusti da odmaraju 15 min
napravi udubljenja u svakoj i puni kremom od vanilije punjenje
Premazi umucenim jajetom (ne po kremi) i pusti ih jos 10 min. za to vrijeme ugrij pecnicu do 225`C ( ili nek je dobro vruca)
Peci ih 8-10 min, ispecene i vruce ih premazi istopljenim maslacem i pospi obilno secerom i pusti da se ohlade peceni bullari
Posluživanje
Kremu od vanilje kuham od slatkog tekuceg vrhnja i secera sa dodatkom vanilije i na kraju malo krumpirovog brasna, to je ovdje kao gustin. Ali ima dobre instant kreme pa je cesto koristim
Izvor.kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...