petak, 18. svibnja 2018.

Gibanica je zelena i veom, veoma ukusna – a vi je probajte!



Sastojci
    kore za pitu – 1 pakovanje
    spanać – 500 g, svež
    mladi luk – 2 – 3 struka
    peršun – pola vezice
    mirođija – pola vezice
    nana – 3 – 4 struka, listovi
    mladi beli luk – 2 struka i zeleni deo
    sir – 250 g
    jaja – 3 komada + 1 za mazanje
    maslac – 125 g + malo maslinovog ulja
    kisela pavlaka – 2 kašike
    kiselo mleko – 2 kašike
    so
    prezle – za posipanje posude
Način pripreme
Posuda za pečenje prečnika 26-28 cm, dobro namašćena maslacem i posuda prezlama.
U šerpi s malo maslinovog ulja se prodinsta isitnjen luk i dodaje se spanać nalomljen rukama. Promeša se dok ne omekša. Dodaje se isitnjen peršun, mirođija, nana i istinjen beli luk.
Skloni se sa vatre, ohladi se oko 10-15 minuta i dodaju se blago umućena jaja, so po ukusu i 2 kašike kiselog mleka. Promeša se.


Rastopi se maslac i svaka kora se namaže četkom, preklopi se kao knjiga na dva dela, ponovo se namaže i stavi se oko 2-3 kašike nadeva.
Uvije se u rolat i iseče na jednake parčiće, oko 2 prsta široke. Oni se poređaju ravno jedan do drugog, tesno i namazanu i posutu prezlama posudu za pečenje.
Prelije se 1 umućenim jejetom i kiselom pavlakom. Pospe se ostatkom maslaca.
Peče se na 200 stepeni oko 35-40 minuta.
Izvor.kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...