petak, 18. svibnja 2018.

TRILEĆE – KOLAČ KOJI PLIJENI SVOJ OKUSOM..



Sastojci:


Za koru potrebno je:
6 komada jaja
300 gr secera
2 pakovanja vanilin secera
1 pakovanje praska za pecivo
400 gr bjelog brasna Tip 400
Za preliv potrebno je:
0.5 l slatke pavlake
2 l mlijeka
po potrebi kupljeni karamel preliv u tubi
300 gr mlijeka u prahu
Priprema:
IZRADA KORE:
1.Na cetvorougaoni pleh poloziti papir za pecenje.
2.Odvojiti zumanca od bjelanca.
3.Elektricnim mikserom umutiti bjelanca. Postepeno dodati secer i vanilin secer.
4.Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena.
5.Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta.


6.Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati.
7.Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena.
8. Tri leće – preukrenuti pecenu koru.
9.Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi.
izvor:kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...