Kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
150 ml mleka za prelivanje kore
Krem:
6 kašika šećera
6 kašika brašna
150 ml mleka za prelivanje kore
Krem:
800 ml mleka
6 kašika kristal šećera
6 žumanaca
7 kašika brašna
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuvanje ili 100 gr eurokrema i 50 gr neskvika
100 gr šećera u prahu
šlag ili slatka pavlaka za dekoraciju
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni dok pripremite masu za koru.
Umutiti belanca sa šećerom da se dobije jaka i čvrsta pena, pa dodati brašno i ručno izmešati.
Istresti masu u podmazan pleh veličine 20 x 30 cm i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta ili da kora bude rumena, blago žućkasta.
Ukoliko vam je tepsija veća povećajte masu za jedno belance.
Čim se kora ispeče preliti je sa mlekom i ostaviti da se ohladi.
Pomešati žumanca, šećer, brašno i malo hladnog mleka, a ostalo mleko staviti da provri pa zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne skloniti da se ohladi.
Ulupati penasto margarin i šećer u prahu pa mu dodati krem i umutiti.
Podeliti krem na dva dela pa u jedan staviti otopljenu i prohladjenu čokoladu ili eurokrem i neskvik. Ja sam pravila na oba načina, deca naravno preferiraju eurokrem,s ve su taj fil iskopali, a meni su odlična oba.
Izvaditi koru iz pleha na tacnu pa staviti ceo jedan fil , pa premazati drugim i dekorisati šlagom ili slatkom pavlakom, po želji.
Ostaviti u frižider najmanje 2h da se fino ohladi.
Prijatno.
izvor:kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar