Sastojci
Biskvit
Biskvit
- 1 naranča
- naribana korica ½ naranče
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 250 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
Šećerna glazura
- 80 g šećera u prahu
- 20 žlice sok od naranče
- malo prehrambene boje
Priprema
Naranču operite pa sameljite u blenderu.
Jaja pjenasto izmiksjate sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko. Dodajte pire od naranče, naribanu koricu naranče te brašno i prašak za pecivo.
Smjesu još krato izmiksajte na najmanoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Naranču operite pa sameljite u blenderu.
Jaja pjenasto izmiksjate sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko. Dodajte pire od naranče, naribanu koricu naranče te brašno i prašak za pecivo.
Smjesu još krato izmiksajte na najmanoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine.
Pripremljenu smjesu izlijte u duguljasti kalupa za kolače kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Kolač od naranče pecite otprilike 35-40 minuta na temperaturi od 180°C. Ukoliko vam previše tamni, vrh kolača prekrijte aluminijskom folijom.Čačkalicom provjerite je li pečen.
Dok se kolač hladi, pripremite dekoraciju. Naranče, ili u ovom slučaju klementine narežite na tanke šnite cca 0,5 cm debljine. Prelijte ih s malo vode tek toliko da budu prekrivene, dodajte im 4 žlice šećera i kratko ih prokuhajte. Ocijedite ih i ohladite.
Ohlađeni kolač prelijte šećernom glazurom. Za pripremu glazure pomiješajte šećer u prahu i 2-3 žlice soka od naranče, tako da dobijete gustu, a opet tekuću glazuru.
Ohlađeni kolač prelijte šećernom glazurom i ukrasite ušećernim narančama.U šećernu glazuru dodajte prehranbene boje da ljepše izgleda.
Ohlađeni kolač prelijte šećernom glazurom i ukrasite ušećernim narančama.U šećernu glazuru dodajte prehranbene boje da ljepše izgleda.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar