petak, 27. srpnja 2018.

ALARMANTNO! MESO FILOVANO HEMIKALIJAMA! Preti kancer iz piletine! Ljudi, pazite šta jedete!



Iako je pileće meso, kao odličan izvor hranljivih sastojaka, idealna laka hrana za leto, stručnjaci upozoravaju da nije sva piletina dobra za jelo.Posebnu pažnju treba obratiti na brojlere, koji zbog uslova i načina uzgoja mogu biti puni štetnih hemikalija, pa čak i otrovnog arsena, koji kod ljudi može da izazove dijabetes, neurološke poremećaje i rak, upozoravaju svetski nutricionisti.

Pored podsećanja da je piletina bogat izvor proteina, kalcijuma, amino-kiselina, magnezijuma, B vitamina, vitamina A, D, fosfora i gvožda, ukazuju na istraživanja koja su pokazala da čak 97 odsto mesa brojlera sadrži viruse i opasne bakterije, odgovorne za infekcije koje se prenose hranom. Ističe se i da brojler pilići imaju loš imunitet, zbog čega se tretiraju jakim antibioticima, koji ih čine opasnim za ljude, pre svega jer stvaraju neurološke probleme i razvijaju rezistentnost na bakterije.
Izvor:kurir.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...