ponedjeljak, 30. srpnja 2018.

Creme caramel – fina lagana krema sa šećernim karamelom!



Sastojci
    1. 1/2 čaše šećera
    1. 2 čaše mlijeka
    1. 2/3 čaše šećera
2 jaja
4 žutanjak
4 paketića vanilin šećera
1/4 čaše vode
Priprema
bit će vam potrebno 6 šalica za kavu. u njima ćete peći creme caramel. zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
1/2 čaše šećera pomiješati sa 1/4 čaše vode i zagrijavati na štednjaku dok ne dobijete karamel lijepe smeđe boje. morate jako paziti jer šećer može lako zagoriti i onda ništa od finog karamela:)
kada je karamel gotov, rasporedite ga po šalicama, ulijte na dno svake po malo i malo onako vrtite šalice da se karamel lijepo rasporedi i da pokrije i malo iznad dna šalicu, pola centimetra, centimetar.
pomiješati jaja i žutanjke ili vilicom ili onom žicom/pjenjačom, nikako ne mikserom jer ne smije biti pjene. u to umiješati 2/3 čaše šećera i vanilin šećer, isto tako, ne previše da se ne zapjeni.
u posudi na štednjaku zagrijavati mlijeko, ali ne smije prokipiti. gotovo je kada se uz rubove posude počnu svarati mali mjehurići, i na površini lagana kožica, ali ne smije pokipiti.
kada je mlijeko gotovo, procijedite ga, da se riješite kožice, ako je nastala. zatim malo mlijeka ulijte u mješavinu jaja i šećera i promiješajte. tako malo po malo ulijevajte dok ne ulijete svo mlijeko.
rasporedite mješavinu jaja i mlijeka u šalice s karamelom. zatim šalice stvavite u protvu za pečenje. na dno protve stavite kuhinjsku krpu. na to posložite šalice i ulite kipuće vode tako da prekrije šalice do pola.


pecite u pećnici na 180 stupnjeva, oko pola sata. s vremena na vrijeme pogledajte je li pečeno. kada je gotovo, izvadite to iz pećnice i ostavite da se ohladi u toj vodi. zatim šalice prebacite u hladnjak na najamanje 2 sata.
kada je ohlađeno, nožem prođie po unutrašnjem rubu šalice, kako bi mogli preokrenut šalice. kada odvojite kremu od rubova, šalicu poklopite sa tanjurićem i okrenite. i sada možete početi uživati :

Izvor.receptizadeset.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...