Sastojci
-3 kisele pavlake od po 2 dl
-150 g prah secera
-100 g slaga
-1 dl vode
-3 kesice zelatina
-vece pakovanje piskota
-sok od narandze
-maline ili drugo voce
Priprema
Kiselu pavlaku umutiti rucno sa secerom u prahu. Posebno umutiti 100 g slaga sa 1 dl vode pa sastaviti sa kiselom pavlakom.
Zelatin razmutiti u soljici hladne voode. Zagrejati ga na sporetu samo koliko da se otopi i postane staklast. Nikako ne sme da provri. Kada se malo prohladi, dodati kasiku dve pavlake i umutiti kasikom, a zatim sastaviti sa ostatkom pavlake. Ovo se radi da bi se temperatura pavlake i zelatina izjednacila i da se ne bi stvorile grudvice.
Serpu ili pleh (u zavisnosti da li hocete okruglu ili cetvrtastu tortu) obloziti folijom. Po dnu poredjati piskote koje se prethodno provuku kroz sok od narandze. Preko piskota sipati polovinu smese, poredjati voce, pa drugu polovinu smese i na kraju red piskota.


Staviti u frizider najmanje 3-4 sata a moze i duze. Kada se stegne, izruciiti na tacnu, ukloniti foliju i premazati slagom.
Ja sam umesto slaga koristila tecnu pavlaku.
Izvor.receptizadeset.com