Keksi, banane, grožđice, rum i šlag, odlična kombinacija koju mogu napraviti i oni manje vješti. Probajte.
SASTOJCI
1/2 kg petit keksa
60-70 g grožđica
6 banana
1/2 kg petit keksa
60-70 g grožđica
6 banana
3 žlice ruma
3 žumanjka
1/2 l mlijeka
150 grama šećera
1/2 l vrhnja za šlag
3 žumanjka
1/2 l mlijeka
150 grama šećera
1/2 l vrhnja za šlag
PRIPREMA
U protvan veličine 20×30 poslažite kekse koje samo malo umočite u mlijeko sa rumom.
U protvan veličine 20×30 poslažite kekse koje samo malo umočite u mlijeko sa rumom.
Po keksima poslažite narezane banana i posipajte grožđicama, pokrijte opet keksima i tako još jedan red.
Završeno slaganje.
U ostatak mlijeka dodajte šećer pa zagrijte na štednjaku dok se šećer ne rastopi, ali da ne zakuha, pa polako dodavajte mlijeko u ona tri žumanjka.
Prelijte po keksima i ostavite 10 min. da se sve dobro upije.
Pecite na 160 stupnjeva oko pola sata.
Ohlađen kolač premažite šlagom.
Izvor. kolacizadeset.com
Nema komentara:
Objavi komentar