subota, 28. srpnja 2018.

Tikvice punjene sirom i jajima, Recept.


Tikvice punjene sirom i jajima su prava eksplozija okusa. Usudite se da uživate.


Sastojci
– 4 tikvice
– 3 čajne kašikice putera
– 1 manja glavica sitno isjeckanog luka
– 3 češna isjeckanog bijelog luka
– 3 jaja (ulupana)
– 1/2 šolje izmrvljenog feta ili drugog bijelog sira
– 3/4 šolje izribanog žutog sira (gauda, švajcarac, ementaler itd)
– 2 supene kašike isjeckanog peršuna
– 1/2 supene kašike brašna
– so i biber po ukusu
– aleva paprika u prahu za dekoraciju
Način pripreme


Prepolovite tikvice po duini i kašikom izvucite sredinu koju isjeckate i pomiješate sa lukom i bijelim lukom.
Isjeckanu sredinu tikvice, luk, i bijeli luk, propržiti na puteru dok ne omekšaju.
Kad se malo ohladi, izmješajte sa brašnom, sirom, peršunom i ulupanim jajima.
Ovom masom napunite tikvice i pospite po vrhu sa malo aleve paprika.
Pecite u rerni na 190 stepeni oko 30 minuta ili dok masa kojom ste napunili tikvice ne očvrsne.
Izvor: domacica.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...