SASTOJCI
2 jaja
2o kašika smeđeg šećera
1 dc ulja
2 jaja
2o kašika smeđeg šećera
1 dc ulja
1,5 dc mleka
10 kašika mekog brašna
10 kašika oštrog brašna
1 kašika kafe ,1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
10 kašika mekog brašna
10 kašika oštrog brašna
1 kašika kafe ,1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
fil
25 kašika smeđeg šećera
1o kašika vode
50 gr čokolade
200 gr margarina
1oo gr mlevenih lešnika
100 gr mlevenog keksa
1 kašikica kafe
glazura
100 gr čokolade
1,5 dc slatke pavlake
100 gr čokolade
1,5 dc slatke pavlake
PRIPREMA
umutiti jaja sa šećerom mikserom, ostale sastojke dodati i kašikom izmešati,sipati u pleh ,ja sam pekla u okruglom dimenzije 28 cm.
umutiti jaja sa šećerom mikserom, ostale sastojke dodati i kašikom izmešati,sipati u pleh ,ja sam pekla u okruglom dimenzije 28 cm.
za fil prokuvati šećer,vodu, margarin,kafu i čokoladu,skloniti sa ringle i dodati keks i lešnike,staviti preko kore i kad se ohladi preliti glazurom od čokolade i slatke pavlake koju treba dobro ugrejati skoro da provri.
POSLUZIVANJE
kora je idealna kod pravljenja torti jer je sočna i divno se reže,masa treba da bude gušća nego za palačinke da bi bila sočna,…
kora je idealna kod pravljenja torti jer je sočna i divno se reže,masa treba da bude gušća nego za palačinke da bi bila sočna,…
Izvor:coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar