Napravite “Minjon tortu”, poslasticu kojoj niko ne može da odoli.
SASTOJCI:
15 belanaca,
450 g šećera,
3 kašike brašna,
200 g oraha,
200 g pečenih lešnika,
200 g pečenih badema.
Za fil:
15 žumanaca,
15 kašika šećera,
100 g čokolade,
300 g maslaca,
6 kašika ulja,
200 g čokolade za glazuru.
PRIPREMA:
Umutite penasto pet belanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umešajte mlevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
U drugu koru umesto oraha stavite mlevene lešnike, a u treću mlevene bademe.
Za fil na pari kuvajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu.
Ohlađeni fil izmešajte s umućenim maslacem.
Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lešnicima.
Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mljevenim grilijašem ili seckanim lešnicima.
receptizasve.com/
Nema komentara:
Objavi komentar