
Sastojci
- 400 g piškota
- 1 dcl mlijeka
- žlica ruma
- 1 dcl vruće vode
- vrećica nescafe-a
- žlica kakaa
Za kremu:
- 500 g mascarponea
- 2 žlice šećera u prahu
- žlica arome vanilije
- vrećica bourbon vanilije
- vrećica / 17 g nescafe- a
- 200 g bijele čokolade
- 1 šlagfix
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema
Nescafe izmiješajte s kipućom vodom, dodajte mlijeko i rum.
Piškote skratite na visinu kalupa. Lagano ih s jedne strane namočite u kavu, te iz složite uz rub kalupa, pokrijte i dno kalupa piškotama.
Nescafe rastopite u 3 žlice vruće vode. Mascarpone stavite u veću posudu dodajte mu otopljenu kavu, bourbon vaniliju, aromu vanilije, sve dobro promiješajte. Ako volite slađe kreme dodajte i ove 2 žlice šećera u prahu, meni je bez šećera taman.
Bijelu čokoladu otopite, pa je lagano ulijevajte u mascarpone uz miješanje.
Vrhnje stucite s šlagfixom u čvrst šlag, te ga sjedinite s mascarponeom.
Ponekad radim i tako da 150 g čokolade otopim, a preostalih 50 g naribam, i umiješam na kraju u kremu.
Vrhnje stucite s šlagfixom u čvrst šlag, te ga sjedinite s mascarponeom.
Ponekad radim i tako da 150 g čokolade otopim, a preostalih 50 g naribam, i umiješam na kraju u kremu.
Polovicu kreme istresite na piškote. Preostale piškote izlomite na komadiće i poprskajte kavom. Utisnite u kremu i pospite kakaom. Na to rasporedite ostatak kreme i zagladite površinu.
Ukrasite po želji. Meni je ostalo 5 piškota, pa sam ih usitnila, pomiješala s kraš expressom i poprskala s malo kave. Tu smjesu sam rasporedila na vrh torte, i još ukrasila otopljenom čokoladom.
izvor kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar