SASTOJCI
Za koru:
140 g brašna
130 grama smeđeg šećera
100g kokosa
125g putera, topljenog
malo soli
Za koru:
140 g brašna
130 grama smeđeg šećera
100g kokosa
125g putera, topljenog
malo soli
Za fil:
400 ml kokosovog mleka
80 grama kokosa, narendanog
200 grama bele čokolade, sitno iseckane
50 grama maskarpone sira
60 grama šećera u prahu
85 grama višanja
Za dekoraciju:
80 grama kokosa, narendanog
nekoliko trešanja
80 grama kokosa, narendanog
nekoliko trešanja
PRIPREMA
Zagrejte rernu na 100 stepeni i četkom podmažite pleh puterom. Da bi napravili koru za tortu, pomešajte brašno, kokos, smeđi šećer, so i rastopljeni maslac. Mešajte dok ne sjedinite sve sastojke, a zatim ravnomerno rasporedite smesu u pleh. Pecite 12-15 minuta, ili dok ne dobijete zlatnu koricu, a zatim ostavite koru da se hladi u frižideru.
Zagrejte rernu na 100 stepeni i četkom podmažite pleh puterom. Da bi napravili koru za tortu, pomešajte brašno, kokos, smeđi šećer, so i rastopljeni maslac. Mešajte dok ne sjedinite sve sastojke, a zatim ravnomerno rasporedite smesu u pleh. Pecite 12-15 minuta, ili dok ne dobijete zlatnu koricu, a zatim ostavite koru da se hladi u frižideru.
Za pripremu fila, sipajte kokosovo mleko sa 80 grama rendanog kokosa u šerpu srednje veličine i kuvajte na laganoj vatri. Kuvajte 30-40 minuta ili dok kokos ne upije svo kokosovo mleko i ne zaboravite da povremeno promešate. Zatim dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi i spoji u potpunosti sa kokosom. Prenesite mešavinu u drugu posudu i stavite u frižider da se ohladi.
Kada se smesa ohladi, pomešajte je sa maskarpone sirom i šećerom u prahu, pa dodajte u smesu sa čokoladom i kokosom. Uzmite 1/4 nadeva i ravnomerno rasporedite preko kore i rasporedite višnje preko. Pokriti ostatkom fila i konačno, sipati preostali rendani kokos.
Izvor: http://www.zenskimagazin.rs/
Nema komentara:
Objavi komentar