Sastojci:
Podloga:
Podloga:
150 g suhih keksa
100 g maslaca
aroma naranče
100 g maslaca
aroma naranče
Fil:
250 g slatkog vrhnja
250 g punomasnog jogurta
120 g mljevenog šećera
1 kremfix
1 vrećica vanili šećera
250 g punomasnog jogurta
120 g mljevenog šećera
1 kremfix
1 vrećica vanili šećera
Glazura:
čokoladni preljev
Priprema:
Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup. Kalup ostavite u hladnjak na 50 minuta.
U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup. Kalup ostavite u hladnjak na 50 minuta.
U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u hladnjak.
U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju. Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju. Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
izvor : kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar