nedjelja, 13. svibnja 2018.

Slasna torta s maslacem od kikirikija koju ćete htjeti jesti svaki dan!



Sastojci:
Tijesto:
    1. 100 g zobenih pahuljica
    1. 1 žlica kakaa

    1. 3 do 5 žlica meda
    1 šalica bademova brašna
Krema:
    1. 500 g maslaca od kikirikija
    1. 3 velike zrele banane
    1. vanilin šećer
    1. 4 žlice meda
    0,5 dl otopljenog kokosova ulja

Ukrašavanje:
    1. šaka slanog kikirikija
    1. 3 žlice kakaa
    2 žlice kokosova ulja
Priprema:
U kalup za tortu stavite papir za pečenje ili ga namažite maslacem ili uljem. Stavite sastojke za tijesto u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ubacite ju u kalup i utisnite u dno.
Potom stavite sastojke za kremu u blender te miješajte dok ne dobijete homogenu smjestu. Ulijte smjesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 4 do 6 sati.
Prije serviranja napravite čokoladnu glazuru tako da otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i u njega dodate kakao te miješate kratko dok se ne povežu. Prelijte preko kolača te ga dodatno posipajte kikirikijem.
Prije rezanja morat ćete pričekati 15 do 20 minuta dok torta malo ne otpusti. Ostatke držite u zamrzivaču te svaki put izvadite van 15 do 20 minuta prije serviranja.
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...