petak, 11. svibnja 2018.

Najukusniji rolat iz moje kuhinje!



Sastojci
Biskvit:

2/3 šalice oštrog brašna
1/4 žlice sode bikarbone
1/4 žlice soli
4 jaja
1 šalica šećera
2 žlice vode
1/4 šalice kakao praha
1 – 2 žlice ulja
Krema:
3 šalice vrhnja za šlag
1/4 šalice mljevenog šećera
1 teglica kompota od višanja (ili svježih višanja/zamrznutih 200 g)
1 žličica cimeta
5 žlica škrobnog brašna
šlag za ukrašavanje
Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
U manjoj posudi pomiješati brašno, sodu i sol. U drugu posudu staviti jaja i miksati ih električnim mikserom otprilike 5 minuta – dok ne postanu vrlo svijetla. Postupno jajima dodavati šećer i miksati još 4 minute
U maloj zdjelici pomiješati kakao i ulje – miješati dok se ne postigne izgled otopljene čokolade. Dodati vodu i dobro izmiješati. Kakao pomiješati s jajima i izmiksati da se ujednači
Pomiješati brašno s jajima i miješati rukom dok ne postane homogeno.
Prebaciti dobivenu smjesu na papir za pečenje u posudu za pečenje. Peći 15 – 17 minuta. Izvaditi s papirom i ostaviti da se ohladi.
Ocijediti višnje i odvojiti dio soka iz kompota (100 ml) te ga pomiješati sa šećerom, cimetom i škrobnim brašnom; preostali dio soka (150 ml) zakuhati te dodati sok pomiješan sa škrobnim brašnom i brzo miješati pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Ohladiti.
Od vrhnja za šlag, izraditi čvrst šlag.
Na ohlađeni biskvit namazati dio šlaga, poslagati višnje, namazati skuhani sok od višanja i zarolati biskvit, pazeći da nije previše pritisnut. Kada je biskvit zarolan, premazati ga ostatkom šlaga i bogato naribati čokoladu za kuhanje po cijeloj roladi.
izvor  kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...