utorak, 15. svibnja 2018.

Jako bogata torta, punog ukusa oraha i čokolade..




Sastojci 8 osoba
KORA:

12 bjelanjaka
12 kasika secera
4 kasike ulja
12 kasika mljevenih oraha
4 kasičice praska za pecivo
4 kasike mekog brasna

COKOLADNI PREMAZ:
150 g cokolade
150 g margarina/maslaca

ZUTA KREMA:
12 zumanjaka
8 kasika secera
50 ml mlijeka
1 margarin/maslac
150 g secra u prahu

GLAZURA:
100g cokolade za kuhanje
30g margarina
3 kašike ulja



Priprema
1.Sastojke podijelite na četiri dijela, i mutite svaku koru posebno, od ove smjese pečete četiri korice. Umutiti bjelanjke postepeno dodajuci secer u cvrst snijeg, zatim dodati ulje i jos kratko mutiti mikserom. Suhe sastojke (brasno, orahe, secer i prasak za pecivo) pomijesati i spatulom sastaviti sa bjelancima. Kore peci na 175*C, 20 minuta u plehu 24 obloženom pek papirom.
2.Za premaz staviti u serpicu cokoladu i margarin pa otopiti na laganoj vatri da se dobije homogena smjesa. Svaku koricu premazati pa ostaviti da se skroz ohlade.
3.Za kremu dobro umutiti zumanca sa secerom, dodati mlijeko pa ih pretresti u serpu debelog dna. Kuhati fil na laganoj vatri stalno mijesajuci 15-ak minuta. Ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu, pa u to dodati smjesu sa kuhanim zumancima i mutiti da se dobije jednolicna kremasta masa.
4.Preko svake korice sa cokoladnim premazom , nanijeti zuti krem fil, te poredati kore jednu preko druge. Ostaviti malo fila i da se zamaze torta okolo.
5.Tortupreliti glazurom za koju otopimo cokoladu sa uljem i margarinom na laganoj vatri. Mrvicu prohladiti i razliti po pivršini ili možete nanijeti slag, kremu ili bilo kako ukrasiti po zelji. Dobro je rashladiti, sjeci na parcad i sluziti.
6.U slast!
izvor : kolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...