Recept je star 800 godina, a kako uspešno pomaže kod problema sa srcem, sa razlogom ga doktori i dalje preporučuju…
Recept potiče od kaluđerice Hildegard fon Bingen koja je živela prije 800 godina, a do danas su ga prenosili i poznati doktori.
Recept potiče od kaluđerice Hildegard fon Bingen koja je živela prije 800 godina, a do danas su ga prenosili i poznati doktori.
Ovaj prirodan lek za srce pokazao se uspešnim kod srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Dobar je i kod angine pektoris.
Sastojci:
10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
litar domaćeg crnog ili belog vina,
dve kašike vinskog sirćeta,
300 g prirodnog meda.
Priprema: Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da peni). Posle dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.
litar domaćeg crnog ili belog vina,
dve kašike vinskog sirćeta,
300 g prirodnog meda.
Priprema: Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da peni). Posle dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.
Vruće vino procedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period .
Izvor: net.hr
Izvor: net.hr
Nema komentara:
Objavi komentar