nedjelja, 4. veljače 2018.

ČOKOLADNA TORTA SA CRNOM I BELOM GANACHE KREMOM

ČOKOLADNA TORTA SA CRNOM I BELOM GANACHE KREMOM



POTREBI SASTOJCI:
BISKVIT:
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 80 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
GANACHE OD TAMNE ČOKOLADE:
  • 500 ml mlečnog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
GANACHE OD BELE ČOKOLADE:
  • 200 ml mlečnog vrhnja
  • 300 g bele čokolade
PRIPREMA:
BISKVIT:
  • Odvojimo žumanjke od belanjaka.Žumanjke penasto izmiksamo a 80 g čećera, belanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera.
  • Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smesi žumanjaka i šećera.
  • Tome dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomešali.Na kraju postepeno dodajemo ulupani belanjak sa šečerom i uspemo u kalup za tortu.Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stepeni.
GANACHE OD TAMNE ČOKOLADE:
  • Mlečno vrhnje zagrejavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
  • Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i mešamo dok smesa ne postane glatka.
  • Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu.Ohladimo tortu.
GANACHE OD BELE ČOKOLADE:
  • Mlečno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
  • Pričekamo par trenutaka da se čkolada otopi i mešamo dok smessa ne postane glatka.
  • Ganache od bele čokolade prelijemo po ohladjenom ganacheu od tamne čokolade.
  • Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.
Izvor: dnevno

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...