POTREBI SASTOJCI:
BISKVIT:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 150 g maslaca
- 100 g čokolade
- 80 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
GANACHE OD TAMNE ČOKOLADE:
- 500 ml mlečnog vrhnja
- 200 g tamne čokolade
GANACHE OD BELE ČOKOLADE:
- 200 ml mlečnog vrhnja
- 300 g bele čokolade
PRIPREMA:
BISKVIT:
- Odvojimo žumanjke od belanjaka.Žumanjke penasto izmiksamo a 80 g čećera, belanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera.
- Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smesi žumanjaka i šećera.
- Tome dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomešali.Na kraju postepeno dodajemo ulupani belanjak sa šečerom i uspemo u kalup za tortu.Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stepeni.
GANACHE OD TAMNE ČOKOLADE:
- Mlečno vrhnje zagrejavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
- Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i mešamo dok smesa ne postane glatka.
- Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu.Ohladimo tortu.
GANACHE OD BELE ČOKOLADE:
- Mlečno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko seckane čokolade.
- Pričekamo par trenutaka da se čkolada otopi i mešamo dok smessa ne postane glatka.
- Ganache od bele čokolade prelijemo po ohladjenom ganacheu od tamne čokolade.
- Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.
Izvor: dnevno
Nema komentara:
Objavi komentar