Sastojci
Podloga od keksa i bananko čokoladica
- 500 g Sport keksa
- 300 g Choco bananica
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
- 125 g margarina
- 2 žlice šećera
- 350 ml vode
Puding krema od vanilije
- 500 ml mlijeka
- 5 žlica šećera
- 2 praška za puding s okusom vanilije
- 200 g margarina sobne temperature
- 200 ml slatkog vrhnja
Ostalo
- 3-4 banane
- 300 ml slatkog vrhnja
Priprema
Vodu zagrijavajte zajedno sa šećerom, margarinom i čokoladom dok se sve ne otopi.
Sport kekse istresite u veću zdjelu, ubacite krupno nasjeckane bananko čokoladice i prelijte sve otopljenom smjesom od čokolade i margarina.
Dno i stranice okruglog kalupa za pečenje (28-30 cm) obložite masnim papirom tako da kada istresete smjesu s keksima čokoladna krema nebi iscurila izvan kalupa. Ukoliko imate dobar kalup za torte koji ne propušta ne morate ga oblagati papirom.
Čokoladnu smjesu s keksima dobro izmiješajte pa istresite u pripremljeni kalup i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za pripremu kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne.
Kuhani puding premjestite u zdjelu za miksanje i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica.
Ohlađeni puding izmiksajte, dodajte margarin sobne temperature pa ponovo sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Preko ohlađene podloge od keksa razmažite nekoliko žlica kreme da popunite sve rupe pa posložite uzdužno prerezane banane. Prije nego što banane posložite na tortu poškropite ih s malo limunovog soka.
Preko banana razmažite ostatak kreme. Tortu spremite u hladnjak da se krema dobro stisne, najbolje preko noći.
Idući dan premažite tortu s tučenim slatkim vrhnjem, ukrasite po želji i poslužite!
Izvor slatkisvijet.com
Nema komentara:
Objavi komentar