srijeda, 28. veljače 2018.

Francuski pečeni krumpir sa preljevom



Sastojci
Pecenje:
– 750g mladog krumpira
– 2 žlice maslinovog ulja
– sol,papar
Preljev:
– 1 češanj češnjaka
– 70 ml maslinovog ulja
– 2 žlice senfa Rustica Podravka
– 2 žlice jabučnog octa
– 1 žlica šećera
– 2žlice krupno nasjeckanog svježeg peršina
– sol,papar/opcionalno


Priprema
Operite mladi krupir i narezite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpirice,ako imate vece prepolovite ih na cetvrtine ,pazite da budu odprilike iste velicine.
Posudite krumpir kuhinjskim papirom stavite ga na protvan pouljite ga sa dvije zlice maslinovog ulja, posolite i poparite.


Pecite krumpuir u zagrijanoj pecnici na 220C/20-30min.dok ne postane zlatne boje i hrskav.
Dok se krumpir pece napravite preljev od senfa,sitno nasjeckanog cesnjaka,ostataka ulja,secera i jabucnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmjesate metlicom dok ne postane emulzija po zelji dodatno pososlite i pioaparite.
Peceni krumpir stavite u zdjelu za serviranje prelijte preljevom ,pospite krupno nasjeckanim svjezim persinom.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...