Sastojci:
4 komada pilećih prsa s kožicom
200 g šampinjona
1 češanj češnjaka, zdrobljen
1 luk, sitno nasjeckan
3 žlice senfa
1 žlica svježeg estragona (ili suhog ako nemate svježi)
500 ml bijelog vina
1 žlica brandyja Vrhnje za kuhanje (stavite koliko želite)
Priprema:
1.Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom – neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava; izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku
1.Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom – neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava; izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku
2.U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i češnjak i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju
3.Dodati senf i estragon (ako ne volite estragon, možete primjerice staviti kadulju ili timijan, ovisno koji miris vam više odgovara) te zaliti sve vinom i brandyjem i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta – dok ne počne krčkati
4.U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 – 25 minuta, povremeno miješajući
5.Pred sam kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji Poslužite toplo
Poslužite toplo!!!
Izvor: megagiga
Nema komentara:
Objavi komentar