ponedjeljak, 26. veljače 2018.

MALI SLANI UŽITAK: Pužići sa Feta sirom




Evo kako i koliko treba za jednu punu tepsiju od rerne :


– 400 gr brašna
– 1 jaje
– 200 ml mlakog mlijeka
– 100 ml ulja
– 1 kvasac od 40 gr
– kašikica šećera – dodaje se u mlijeko da kvasac naraste
– 1 kašikica soli – u brašno
Za nadjev:
– 200 gr Feta sira, izdrobljen ili narendan
I onda…
U mlijeko koje smo ugrijali sipamo šećer, spustimo kvasac i sačekamo dok počne da raste.
Zatim to pomješamo sa brašnom, jajetom, uljem i malo soli.
Tijesto ostavimo da odstoji 15-tak minuta na sobnoj temperaturi, a onda premjesimo , i na stolu razvučemo u pravougaonik, što veći i što tanji.
Sa jedne strane započnemo da posipamo Feta sir, bilo bi dobro da ga rasporedimo do 3/4 pravougaonika od tijesta.
Onda uvijemo sve kao štrudlu, počevši od kraja koji je sa Feta sirom.DSC02019
Siječemo na parčad, isto kao da siječete štrudlu, pa ih okrenemo ležećki na tepsiju i redamo jedan do drugog.
Ja nisam ovoga puta ni premazivala ni posipala ničim, da ne bi odvukla pažnju sa ukusa sira i mekanog tijesta, a vi uvijek možete prilagoditi svom ukusu.


Peče se 20 minuta na 200 stepeni – kad porumene i malo porastu, gotovi suDSC02022
Izvor: bonappetitns.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...