Svatko ima svoju omiljenu verziju ovog jednostavnog kolača ili pite od jabuka (ili lijene pite). Za ovu verziju se može reći da je jednostavna, a kolač fantastičan.
Sastojci:
Biskvit:
● 3 jaja
● 12 žlica šećera
● 12 žlica ulja
● 12 žlica mlijeka
● 12 žlica brašna
● 1/2 praška za pecivo
Biskvit:
● 3 jaja
● 12 žlica šećera
● 12 žlica ulja
● 12 žlica mlijeka
● 12 žlica brašna
● 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
● 1 kg jabuka
● po želji šećera
● dodaci po želji
● 1 kg jabuka
● po želji šećera
● dodaci po želji
Priprema:
Jabuke oguliti, naribti, posuti šećerom po želji. Umiješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. U međuvremenu jabuke dinstati par minuta.
Jabuke oguliti, naribti, posuti šećerom po želji. Umiješati mikserom sastojke za biskvit. Izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći. U međuvremenu jabuke dinstati par minuta.
Zatim im dodati cimet ili još neki dodatak koji volite – limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice… Tako pripremljeni nadjev rasporediti po polupečenom biskvitu, zatim preko jabuka preliti ostatak smjese za biskivt, pa ispeći do kraja.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar