srijeda, 21. veljače 2018.

PJENASTA TORTA OD MAKA! OVO JE NAJPJENASTIJI KOLAČ KOJI SAM U ŽIVOTU PROBALA,A DA NE SADRŽI ŽELATIN



SASTOJCI
– 6 jaja
– 180gr šećera
– 180gr putera
– 280gr mlev.maka
– 2.štangle strugane čokolade
– 1.mala kaf.šoljica ruma


GLAZURA
– 100gr čokolade
– 1.kaf.kaš. šećera u prahu
– 3 kašike ulja
– pekmez od kajsije za premaz
PRIPREMA
Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.
Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite. Dodajte postepeno i polako kašikom “prevrćite” da masa ostane vazdušasta.


Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.
Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se prosuši.
Premažite glazurom.
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...