SASTOJCI
– 6 jaja
– 180gr šećera
– 180gr putera
– 280gr mlev.maka
– 2.štangle strugane čokolade
– 1.mala kaf.šoljica ruma
– 180gr šećera
– 180gr putera
– 280gr mlev.maka
– 2.štangle strugane čokolade
– 1.mala kaf.šoljica ruma
GLAZURA
– 100gr čokolade
– 1.kaf.kaš. šećera u prahu
– 3 kašike ulja
– pekmez od kajsije za premaz
– 1.kaf.kaš. šećera u prahu
– 3 kašike ulja
– pekmez od kajsije za premaz
PRIPREMA
Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.
Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite. Dodajte postepeno i polako kašikom “prevrćite” da masa ostane vazdušasta.
Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.
Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se prosuši.
Premažite glazurom.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar