Sastojci
Kora:
– 5 jaja
– šoljice šećera u prahu
– pola šoljice ulja
– šoljice mleka
– 1,5 šoljice brašna
– kesice praška za pecivo
– 2 kašike rendane bele čokolade
– šoljice šećera u prahu
– pola šoljice ulja
– šoljice mleka
– 1,5 šoljice brašna
– kesice praška za pecivo
– 2 kašike rendane bele čokolade
Fil:
– 5 belanaca
– 8 kašika šećera
– sitni komadići seckane breskve
– 8 kašika šećera
– sitni komadići seckane breskve
Priprema
Napravite koru od gore navedenih sastojaka pa ispecite.
Za fil dobro umutite 5 belanaca sa 8 kašika šećera, pa dodajte sitne komadiće seckane breskve. Rasporedite preko kore i zapecite nekoliko minuta.
Da biste napravili sočni preliv, prokuvajte 300 g breskvi sa 50 g šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka od breskve. Prelijte preko fila i dobro ohladite.
Izvor: kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar