Sastojci
TIJESTO
– 280 gr brašna
– 200 gr šećera u prahu
– 160 gr kakaa
– 125 gr putera
– 160 ml jogurta
– 80 ml milerama
– 2 jaja
– 2 kašičice praška za pecivo
– 1 kašičica sode bikarbone
– 200 gr šećera u prahu
– 160 gr kakaa
– 125 gr putera
– 160 ml jogurta
– 80 ml milerama
– 2 jaja
– 2 kašičice praška za pecivo
– 1 kašičica sode bikarbone
FIL
– 2 tegle kompota od višanja
– 2 pudinga od vanilije
– 6 kašika šećera
– 100 ml vode
– 2 pudinga od vanilije
– 6 kašika šećera
– 100 ml vode
PRELJEV
– 300 gr čokolade za kuhanje
– 300 ml vrhnja za kuhanje
– 300 ml vrhnja za kuhanje
Način pripreme
Umutite puter sobne temperature dok ne postane kremast pa dodajte šećer.
Mutite sa šećerom pa dodajte ostale sastojke.
Umiješajte glatko tijesto i uspite u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 45 minuta.
Pustite da se ohladi pa prerežite.
Kuhajte puding u soku od višanja i malo vode.
Dodajte šećer i višnje i kuhajte dok se ne zgusne.
Namažite tortu pa preklopite drugim dijelom.
Otopite čokoladu sa vrhnjem pa premažite preko torte i ostavite da odstoji.
Izvor: Merima H./domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar