ponedjeljak, 26. veljače 2018.

Mileram torta s čokoladom i šumskim voćem



Sastojci


Prhko tijesto
  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 80 g maslaca ili margarina
  • 2 žlice milerama
Nadjev od čokolade i šumskog voća
  • 700 ml mlijeka
  • 250 g šećera
  • 3 praška za puding s okusom čokolade
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 800 g milerama
  • 500 g šumskog voća
Ostalo
  • 1 preljev za torte

Priprema


Za pripremu prhkog tijesta brašno pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaje te maslac ili margarin i dvije žlice milerama.
Umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na 30-45 minuta.
Dok se tijesto hladi, pripremite kremu.
Prašak za puding razmutite sa šećerom i 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne.
U vrući puding ubacite razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Zatim umiješajte i mileram.
Kalup za torte (26 cm) obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite.
Tijesto razvaljajte na cca 1 cm debljine i položite na dno kalupa. Ostatak tijesta odrežite i njime obložite bočne stranice kalupa.


Preko pripremljenog tijesta izlijte čokoladnu puding kremu pa rasporedite šumsko voće (svježe ili zamrznuto). Mileram tortu pecite 70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170ºC. Dobro ohlađenu tortu prelijte crvenim ili prozirnim preljevom za torte i poslužite se!

Po želji tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem!

Izvor.slatkisvijet.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...