Sastojci
Prhko tijesto
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- 80 g maslaca ili margarina
- 2 žlice milerama
Nadjev od čokolade i šumskog voća
- 700 ml mlijeka
- 250 g šećera
- 3 praška za puding s okusom čokolade
- 150 g čokolade za kuhanje
- 800 g milerama
- 500 g šumskog voća
Ostalo
- 1 preljev za torte
Priprema
Za pripremu prhkog tijesta brašno pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte jaje te maslac ili margarin i dvije žlice milerama.
Umijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na 30-45 minuta.
Dok se tijesto hladi, pripremite kremu.
Prašak za puding razmutite sa šećerom i 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte razmućeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne.
U vrući puding ubacite razlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Zatim umiješajte i mileram.
Kalup za torte (26 cm) obložite masnim papirom ili namastite i pobrašnite.
Tijesto razvaljajte na cca 1 cm debljine i položite na dno kalupa. Ostatak tijesta odrežite i njime obložite bočne stranice kalupa.
Preko pripremljenog tijesta izlijte čokoladnu puding kremu pa rasporedite šumsko voće (svježe ili zamrznuto). Mileram tortu pecite 70 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170ºC. Dobro ohlađenu tortu prelijte crvenim ili prozirnim preljevom za torte i poslužite se!
Po želji tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem!
Izvor.slatkisvijet.com
Nema komentara:
Objavi komentar