Sastojci:
– 500 grama brašna
– 2 kašike ulja
– so
– voda
– 2 kašike ulja
– so
– voda
Fil:
– 5oo grama mljevenog mesa
– glavica crvenog luka
– so
– biber
– glavica crvenog luka
– so
– biber
Zaljev:
– jogurt
– bijeli luk
– bijeli luk
Način pripreme:
Za mantije tijesto zamijesite isto kao za burek i ostale pite. Podijelita ga na dvije jufke, premijesite i ostavite na pola sata da odstoje.
Razvijete jednu jufku, malo je namastite uljem i razvučete. U meso stavite so, biber i sitno sjeckani luk. Na duže strane jufke stavljate meso ali u razmaku.
Jufke srolate sa jedne i druge strane kao i burek, razdvojite jufke nožem i onda na mjestima gdje nema mesa ili rasječete nožem ili kidate rukom pa te krajeve podvijete sa jedne i druge strane. Mantije redate u tepsiju iz sredine.
Kad završite obadvije jufke, pomastite mantije i pecite ih oko 3o minuta na 25o stepeni. Kad su pečene prelijete ih jogurtom u koji ste dodali sitno sjeckan bijeli luk i još na kratko vratite u rernu.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar