nedjelja, 25. veljače 2018.

Kiš sa blitvom i sirom na brzinu al zdravo..




Softan, hrskav i živopisno zeleni kiš sa blitvom i sirom zavolećete na prvi pogled. Lagano prolazi kao odličan doručak isto kao što lagano klize zalogaji ove varijante francuskog specijaliteta.


Sastojci:


600 grama blitve
150 grama belog brašna
100 grama kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
125 grama putera
100 grama feta sira
3 češnja belog luka
150 grama feta sira
300 mililitara kisele pavlake
80 mililitara mleka
3 jaja
muskatni oraščić
1 kašika mešavine začina
ulje
so
mleveni crni biber
Način pripreme:
U veći sud stavimo belo brašno, puter, prašak za pecivo, 100 grama feta sira, jaje, posolimo, dodamo kukuruzno brašno i rukom umesimo testo. Ostavimo da odstoji 30-ak minuta.


U šerpu sa provrelom vodom stavimo blitvu da se obari. Obarenu blitvu stavimo u blender i izmiksamo. U sud stavimo pavlaku, 2 jaja i promešamo žicom za mućenje. Dodamo sitno isečen beli luk, mešavinu začina, malo rendanog muskatnog oraščića, pobiberimo, sipamo mleko i promešamo. Zatim dodamo 150 grama feta sira i izmiksanu blitvu. Mešamo žicom dok se sastojci ne sjedine. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesimo testo. Zatim od testa oklagijom razvučemo koru. Koru stavimo u okruglu tepsiju prekrivajući i stranice. Pečemo 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Izvadimo tepsiju iz rerne i kutlačom na koru nanesemo fil iz suda. Vratimo tepsiju u rernu i pečemo još 20 minuta na 180 stepeni. Izvadimo kiš iz tepsije i isečemo, poslužimo.
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...