Potrebno:
500g crvenog mlevenog junećeg mesa koje je možda kancerogeno ali nema dovoljno dokaza
100g još opasnije slanine koja je po opasnosti ista kao viršle, salame i drugi otpaci mesne industrije
50g kačkavalja tek da nam ne nedostaje još opasnijih zasićenih masti
500g crvenog mlevenog junećeg mesa koje je možda kancerogeno ali nema dovoljno dokaza
100g još opasnije slanine koja je po opasnosti ista kao viršle, salame i drugi otpaci mesne industrije
50g kačkavalja tek da nam ne nedostaje još opasnijih zasićenih masti
1 jaje da obrok obogatimo holesterolom
so koja će vam dignuti pritisak
beli luk koji će da ga spusti
salata po izboru začinjenena maslinovim uljem i limunom
so koja će vam dignuti pritisak
beli luk koji će da ga spusti
salata po izboru začinjenena maslinovim uljem i limunom
Priprema:
„Zamesite“ meso, so, jaje, seckani beli luk, eventualno i biber – kao za pljeskavice. Rasporedite ga preko lepo naređenih šnita slanine i u sredinu stavite kačkavalj.
priprema rolata sa slaninom
Umotajte rolnicu i ispecite je u rerni.
„Zamesite“ meso, so, jaje, seckani beli luk, eventualno i biber – kao za pljeskavice. Rasporedite ga preko lepo naređenih šnita slanine i u sredinu stavite kačkavalj.
priprema rolata sa slaninom
Umotajte rolnicu i ispecite je u rerni.
Ako ste trapaviji kuvar, sve ovo možete da radite na alumijiumskoj foliji, zamotate rolnicu sa njom i tako pečete. Otkrijete meso tek kad treba da se malo zapeče. Gotovu rolnicu servirajte uz salatu, a dobar prilog je i barena blitva sa maslinovim uljem i belim lukom.
Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar