U nekoliko koraka napravite laganiju verziju šlaga u kojem, umijesto slatkog vrhnja, glavnu ulogu igra mlijeko
Šlag od mlijeka
Šlag je odličan dodatak slasticama, voćnim tortama i drugim kolačima. Pravo otkriće kada nam se jede samo nešto laganije, je šlag koji se umjesto slatkog vrhnja radi od mlijeka.
Kao i tučeno vrhnje možete ga napraviti baš po vašem guštu s dodacima poput ekstrakta vanilije ili ga aromatizirati rumom ili nekim likerom poput amaretta. U videu na koji smo naišli pogledajte kako u nekoliko jednostavnih koraka napraviti šlag s manje masnoće, ali jednako slastan.
RECEPT – ŠLAG OD MLIJEKA
Sastojci:
1/4 šalica hladne vode
10 grama želatine u prahu
1 šalica mlijeka
1/2 žlice ekstrakta vanilije
1/4 šalice šećera u prahu
10 grama želatine u prahu
1 šalica mlijeka
1/2 žlice ekstrakta vanilije
1/4 šalice šećera u prahu
Priprema:
1. Želatinu otopite u vodi. Ako ste je kuhali, želatinu dobro rastopite miješajući je pjenjačom. Potom je pustite neka se ohladi.
2. U zdjelu stavite mlijeko i dodajte mu ohlađenu želatinu i razradite pjenjačom.
3. Dodajte im šećer u prahu, ekstrakt vanilije i liker po želji. Miksajte pjenjačom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom tucite smjesu dok ne dobijete šlag. Poslužite ga uz slasticu po želji ili uz voćnu salatu. Dobar tek!
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar