Doručak bi mogao postati još ukusniji date li šansu novom kulinarskom trendu koji je preplavio društvene mreže, a riječ je o jajima u oblaku koja, baš kao što im sam naziv govori, podsjećaju na oblak.
Priprema
Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelance najprije odvoji od žumance te se umuti mikserom dok ne poprimi prozračnu strukturu baš poput oblaka.
Snijeg od bjelanaca kašikom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.
U sredinu ulijte žumance koje ste ranije odvojili i vaš oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelance lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu.
Možete ga jesti samog, a možete ga i poslužiti na tostu. Želite li svojim oblak jajima dati puniji okus, u smjesu s bjelancima možete dodati parmezan, salamu ili vlasac po želji.
izvor:zdravlje.ba
Nema komentara:
Objavi komentar