Omiljena slastica našeg djetinjstva vratila se u nikad viđenom izdanju!
Svi veliki ljubitelji čupavaca vjerojatno će se jako obradovati kada vide ovaj recept. Naime, smanjili smo proces pripreme na minimum i biskvit za čupavce upakirali u kalupe za muffine, a od čokolade napravili predivnu čokoladnu kremu.
Jedini sastojak koji vam preostaje odlučiti hoćete li ga staviti ili ne – jest završni sloj kokosa. Jer iskreno, ovi preslatki cupcakesi izgledaju lijepo i bez da su posipani kokosom. No, ako ga volite i upravo taj kokos u koji su čupavci uvaljani vam pričinjava neizmjerno zadovoljstvo kada jedete čupavce – slobodno ga koristite!
Ove slatke male kolačiće poslužite kao popodnevni desert, a vjerujemo da ćete oduševiti baš sve ovim malim zaokretom u pripremi svima dobro poznatog kolača.
Sastojci:
- 200 g oštrog brašna
- 150 g šećera
- 125 g maslaca, omekšalog
- 2 jaja
- 80 ml mlijeka
- 2 žličice dr. Oetker ekstrakta vanilije
- 25 g ribanog kokosa
- 250 g vrhnja za šlag
- 200 g tamne čokolade
- 1 dr. Oetker prašak za pecivo
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješati brašno, šećer, jaja, maslac, mlijeko, prašak za pecivo, vaniliju, kokos i sve dobro izmiksati – miksati električnim mikserom 5 – 6 minuta, dok smjesa ne postane blijedo žuta i pjenasta.
Podijeliti smjesu u 15 kalupa za muffine i peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.
Pečene kolačiće izvaditi i ohladiti do kraja.
Zagrijati vrhnje za kuhanje pa dodati čokoladu i miješati na najmanjoj vatri dok se čokolada ne rastopi; ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi da se ohladi i stisne i premazati pečene kolačiće kremom ili ju istisnuti vrećicom za ukrašavanje.
Po želji, posipajte kokosom.
I to je to! Uživajte u tradicionalnim kolačima u jednom novom izdanju.
Nema komentara:
Objavi komentar