ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

ČUDESNE MOĆI JABUKOVOG SIRĆETA – 15 PRAKTIČNIH PRIMENA







Evo 15 načina kako možete da iskoristite jabukovo sirće:

1. Neutralizuje mirise

Ako se u vašoj kući oseća neprijatan miris koji nikako da nestane, stavite malu količinu jabukovog sirćeta u posudu tamo gde se miris oseti i ubrzo ćete uživati u prijatnoj aromi koja prožima prostor.



2. Ubija korov

Pomešajte 2l jabukovog sirćeta, četvrtinu šoljice soli i pola kašičice deterdženta za suđe. Poprskajte korov ovom mešavinom i gledajte kako trune i žuti. Pazite da nepoprskate cveće koje želite da zadržite.

3. Čisti lice

Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabukovo sirće je idealno i za čišćenje lica. Može pomoći u uklanjanju bubuljica kao i u ravnoteži pH kože. Razblažite malo sirćeta u vodi, umočite komadić vate pa prebrišite lice.

4. Uklanja modrice

Na mesto gde ste se udarili ili se već pojavila modrica utrljajte malo sirćeta. Delovaće protiv-upalno te će smanjiti diskoloraciju.

5. Uklanja neprijatan zadah

Mućkajte malu količinu jabukovog sirćeta u ustima i to će pomoći u eliminaciji neprijatnog zadahaSirće će ubiti bakterije koje prouzrokuju zadah.

6. Kosi daje mekoću i sjaj

Sipajte 1/3 šoljice jabukovog sirćeta u 4 šoljice vode i time isperite kosu nakon šamponiranja, a zatim hladnom vodom. Ako imate perut poprskajte glavu sa mešavinom od jednake količine sirćeta i vode. Zamotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji sat vremena. Operite kosu kao i obično.

7. Služi kao dezodorans

Ne možete naći zdraviji dezodorans od jabukovog sirćeta. Nanesite malo sirćeta ispod pazuha i sačekajte da se osuši nakon čega se miris sirćeta neće osetiti.

8. Izbeljuje zube

Jednu količinu jabukovog sirćeta razblažite u dve količine vode pa mućkajte u ustima tu tečnost. Operite zube kao i obično.

9. Uklanja neprijatan miris nogu

Obrišite noge papirnatim peškirom potopljenim u jabukovo sirće.



10. Pomaže kod mršavljenja

Jabukovo sirće čini nas sitijim, a kiselina u njemu sprečava nakupljanje masnih naslaga.

11. Pomaže kod upale grla

Čim osetite bol u grlu mućkajte mešavinu od jednake količine tople vode i jabukovog sirćeta kako biste zaustavili dalje komplikacije. Ponovite svakih sat vremena.

12. Čisti sinuse

Jabukovo sirće uklanja i sekret koja se nakuplja u sinusima i otežava disanje. Njegova antibakterijska svojstva takođe sprečavaju upalu sinusa i prehladu. Popijte malo vode pomešane sa jabukovim sirćetom.

13. Pospešuje probavu

Ako imate problema sa lošim varenjem hrane, svako jutro na prazan želudacpopijte rastvor od vode i jabukovo sirće. Jedna rakijska čašica se razblažuje u jednoj čaši vode. Pektin u sirćetu olakšaće rad creva.

14. Uklanja bradavice ili fibrome

Umočite komadić vate u sirće, flasterom zalepite preko bradavice te ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte svake noći sve dok bradavica ne otpadne.

15. Vraća energiju

Kalijum i enzimi u jabukovo sirće pomažu kod podizanja energije. Dodajte malo sirćeta čaši vode i popijte. Možete je piti i tokom treninga kako biste se manje iscrpeli. Amino kiseline u sirćetu sprečavaju nakupljanje mlečne kiseline nakon vežbanja.
Izvor: blog.eKlinika.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...