subota, 27. siječnja 2018.

Promuklost i gubitak glasa – kako ih izliječiti prirodnim lijekovima?



Promuklost je najčešće posljedica hladnoće i upaljenog grla, no može biti uzrokovana i drugim uvjetima kao što su žgaravica, pušenje ili čak karcinom grkljana. Promuklost je također jedan od simptoma koji mogu upućivati na karcinom pluća.



Promuklost dovodi do osjećaja prisutnosti kvržice u grlu te privremenog gubitka glasa, a ako se ne liječi može trajno utjecati na govor.
Obično potraje tjedan dana, no neki kućni lijekovi vam uvelike mogu pomoći u olakšavanju simptoma. Dvije žličice morske soli u litri mlake vode najstariji su i najučinkovitiji recept protiv promuklosti. Otopina se u pravilu ”grglja” tri puta na dan, a sadržaj se ispljune.
U nastavku vam donosimo 9 najboljih kućnih lijekova za promuklost.
1. Papar
Papar može ublažiti nadraženost grla i u nekoj mjeri smanjiti promuklost. Pomiješajte jednu četvrtinu žličice sa žličicom maslaca i progutajte.



Ako vam je okus papra previše neugodan umjesto toga možete dodati četvrtinu žličice crvene paprike i nekoliko kapi limunovog soka u čašu tople vode, djelovat će isto kao i papar.
2. Kurkuma
Antibakterijska svojstva kurkume pomažu u iskorjenjivanju bakterijske i virusne infekcije u grlu dok antiseptička svojstva promiču brže ozdravljenje.
Dodajte prstohvat kurkume u čašu vrućeg mlijeka te popijte dva puta dnevno.

Izvor: net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...