ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Trik za pečenje hrskave piletine bez jaja, friteze i mnogo ulja




Hrskavu koricu na mesu možete postići i bez klasičnog paniranja s jajima ili pečenja u dubokom ulju. Donosimo vam recept za piletinu iz pećnice koju će obožavati sve generacije.


Sastojci: 
900 grama pilećih prsa i zabatka (bez kosti i kože)


500 ml mlaćenice
400 grama žitnih pahuljica
100 grama krušnih mrvica
2 žlice integralnog brašna
1 žlica mljevene paprike
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica češnjaka u prahu
½ čajne žličice kajenskog papra
prstohvat soli i običnog papra

Priprema: 


1. Očišćenu piletinu stavite u veliku posudu i preko nje prelijte mlaćenicu. Dobro promiješajte da se sastojci sljube. Prekrijte zdjelu i stavite u  hladnjak na barem dva sata ili preko noći.
2. Nakon dva sata (ili drugi dan) zagrijte pećnicu na 240 °C.
3. U blenderu usitnite žitne pahuljice pa ih pomiješajte s krušnim mrvicama, brašnom i začinima.
4. Piletinu izvadite iz mlaćenice i uvaljajte nekoliko puta u mješavinu za paniranje dok ne prekrijete svaki dio mesa.

5. Tako pripremljenu piletinu stavite na papir za pečenje te je lagano poškropite s malo otopljena maslaca ili maslinova ulja.

6. Pecite piletinu 10 do 12 minuta na visokoj temperaturi, a nakon toga smanjite na 200 °C. Pecite još 10 do 12 minuta.
Izvadite piletinu iz pećnice, okrenite meso na drugu stranu, lagano je poškropite s malo otopljena maslaca ili maslinova ulja.
Nastavite peći još 15 do 20 minuta, dok meso ne bude termički obrađeno do kraja.
7. Poslužite toplo s umakom po želji i sezonskom salatom.


Izvor: tip.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...