srijeda, 24. siječnja 2018.

Pečene gljive sa belim lukom i puterom







Ovo je recept za super jednostavan prilog uz bilo koje meso, ali mi mislimo da se sa piletinom najbolje slaže. Reč je o pečenim gljivama sa puterom i belim lukom.




Potrebni sastojci:

  • ¼ šolje hladnog putera
  • 4 čena belog luka, sitno naseckanog
  • 500 g smeđih šampinjona
  • So, biber
Veliku tavu stavite u rernu da se zajedno zagreju na 200 C. Puter i beli luk otopite u mikrotalasnoj ili na laganoj vatri na šporetu. Gljivama odsecite stabljike, a klobuke stavite u zagrejanu posudu, sa vrhom okrenutim prema dole. U svaku gljivu sipajte malo putera i belog luka, začinite solju i biberom pa stavite u rernu da se peče 25-30 minuta.



izvor:net








Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...