srijeda, 31. siječnja 2018.

OČISTITE PEGLU NA JEDNOSTAVAN NAČIN !



Peglu trebate redovno čistiti tako da se na njenoj ploči ne stvore ružne mrlje. Treba voditi posebno računa o rezervoaru za vodu tako da se ne treba dozvoliti da se u njemu nakupi kamenac.
Da biste spriječili pojavu kamenca, prije svega je najbolje da se poslije upotrebe odmah, dok je pegla još vruća da ispraznite vodu iz nje. Onda u peglu nalijte vodu prema upustvu proizvođača.
  
Ako se u vašoj pegli pojavi kamenac, onda ga možete odstraniti na sljedeći način:



Obavezno je da isključite peglu iz struje, zatim stavite masku i napravite smjesu od jednake količine soli i sirćeta. Zagrijte to  dovoljno da se sva so otopi.
Poslije napunite napitak 3/4 rezervoara pegle i protresite nekoliko minuta.
Nakon toga, pritisnite dugme za otpuštanje pare, ispraznite rezervoar za vodu na pegli. Napunite rezervoar i ispraznite da dobro isperete peglu. Tako ćete na ovaj način ukloniti sav kamenac sa odgovarajućih mjesta koja se nalaze na pegli.

peglu odmah isključite nakon korištenja, dok je još vruća. Ne trebate za njeno čišćenje korisitit štre predmete ( žice, noževe.. ) jer tako ćete trajno oštetiti ploču za peglanje.

Savjeti kojih se trebate pridržavati dok čistite peglu :
-Peglu možete očistiti lahko pastom za zube. ( Nanijeti pastu na ploču za peglanje i dobro istrljajte. Poslije toga obrisati vlažno i suhom krpicom. Postupak možete ponoviti više puta ) .


-Vrućom peglom pređite preko vlažnog peškira ili folije
-naslage od sintettičkih materijala je veoma teško skinuti, ali zato trebate biti veoma uporniž
-Zalijepljenu tkaninu na ploči mođete skinuti tako što vruću peglu snažno prevučete preko pamučne krpe koje je prethodno pokvašena.
-Stavite so na papir ili mekanu krpu i vrelom peglom po toj poli peglajte, ona će se usitniti a pegla će se na taj način očistiti.

Izvor: novi.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...