ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Ideje kako da izaberete najljepše zavjese koje će se uklapati u vaš dom!



Ako zaista želimo da ukrasimo dom na lijep i poseban način, onda treba i da izaberemo zavjese koje će se uklapati uz ostali namještaj, ali i zbog kojih ćemo se sjećati lijepo i ugodno. Nemojte uzimati što ”vam prvo padne pod ruku”, jer je veoma bitno da sebi napravite prijatnu atmosferu kako biste se mogli lijepo i odmoriti poslije napornog dana.



Kada birate zavjese pokušajte da izaberete boju i dezen koji će se uklapati uz ostali ambijent, te kada ste čvrsto odlučili kkavo želite, onda počnite da tražite zavjese po svom izboru.



Jako je bitno da se ona uklapaju sa ostalim namještajem, odnosno njihovom bojom, jer prevelik kontrast može da izgleda ”jeftino” i staromodno, a i nije lijepo gledati i tako nešto.

Nemojte samo gledati da se zavjese uklapaju u namještaj, nego je bitno i uz podove, zidove, kao i tepihe koje imate.
Ako va je namještaj u kući neutralne boje, onda je u nekom slučaju lijepo uzeti i neku malo jaču boju zavjesa kako bi se tada razbila sva ta monotonija.

Svejtlosmeđe zavjese djeluju na koncentraciju, odnosno poboljšavaju je u velikoj mjeri, dok ostatak prostorije čini svijetlijom.

Pogledajte neke od ideja , kako zavjese možete da iskombinujete sa ostatkom namještaja:




















Izvor: likemag

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...