Za sve ljubitelje patlidžana jedan ukusni sirasti recept.
Sastojci
– 2 patlidžana
– 200 gr krem sira
– 100 gr feta sira
– 100 gr gauda sira
– 3 kašike milerama
– 1 šolja prezle
– 4 čehne bijelog luka
– 2 jaja
– so, biber
– 200 gr krem sira
– 100 gr feta sira
– 100 gr gauda sira
– 3 kašike milerama
– 1 šolja prezle
– 4 čehne bijelog luka
– 2 jaja
– so, biber
Način pripreme
Patlidžane operite, izrežite na kriške i posolite.
Ostavite ga odstoji pa ocijedite i osušite.
Poredajte u tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 10 minuta.
Pomiješajte krem i feta sir i polovinu gaude.
Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i jaja.
Tepsiju pospite prezlom i poredati dio patlidžana.
Premazati trećinom sira pa redati patlidžane, premazati sirom i poredati ostatak patlidžana.
Premažite ostatkom smjese i pospite ostatkom sira.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni pola sata.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar