NE PROPUSTITE NOVI ČOKOLADNI MOUSSE KOLAČ
Još jedan u praktično beskonačnom nizu čokoladnih kolača, ali jedan koji se finoćom izdvaja, i to zahvaljujući prije svega ganacheu od tamne čokolade.
Za podlogu:
● 600 g keksa Digestive
● 100 g omekšalog putera
● 600 g keksa Digestive
● 100 g omekšalog putera
Za mousse:
● 300 g čokolade
● 5 jaja
● 50 g šećera u prahu
● 300 ml slatkog vrhnja
● 300 g čokolade
● 5 jaja
● 50 g šećera u prahu
● 300 ml slatkog vrhnja
Za ganache:
● 200 g tamne čokolade
● 100 ml slatkog vrhnja
● 200 g tamne čokolade
● 100 ml slatkog vrhnja
Za ukras:
● 100 grama komadića čokolade
● 100 grama komadića čokolade
Priprema:
Podloga:
Izmrviti keks, dodati omekšali puter i rukama dobro pomješati smjesu.
Izmrviti keks, dodati omekšali puter i rukama dobro pomješati smjesu.
Mousse:
Žumanjke i šećer kuhajte na pari petnaestak minuta, uz neprekidno miješanje.
Otopite čokoladu, pa je dodajte smjesi od žumanjaka i šećera, a zatim dodajte još snijeg od bjelanjaka i tučeno slatko vrhnje.
Žumanjke i šećer kuhajte na pari petnaestak minuta, uz neprekidno miješanje.
Otopite čokoladu, pa je dodajte smjesi od žumanjaka i šećera, a zatim dodajte još snijeg od bjelanjaka i tučeno slatko vrhnje.
Ganache:
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu izlomljenu na komadiće. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu izlomljenu na komadiće. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Slaganje:
Stavite 1/3 smjese od Digestive keksa na pleh za kolače. Izravnajte, pritisnite da bude kompaktna, pa na nju stavite polovicu pripremljenog moussa.
Stavite zatim još 1/3 smjese od keksa, pa drugu polovinu moussa i na kraju preostalu količinu smjese od keksa.
Na vrh stavite ganache od tamne čokolade, a na kraju kolač pospite komadićima čokolade.
Stavite 1/3 smjese od Digestive keksa na pleh za kolače. Izravnajte, pritisnite da bude kompaktna, pa na nju stavite polovicu pripremljenog moussa.
Stavite zatim još 1/3 smjese od keksa, pa drugu polovinu moussa i na kraju preostalu količinu smjese od keksa.
Na vrh stavite ganache od tamne čokolade, a na kraju kolač pospite komadićima čokolade.
Izvor:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar