Donji sloj:
- 600 gr suvog keksa
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera
- 50 gr kakaoa
- 200 gr oraha
- 250 ml vode
- 1 kašika ekstrakta ruma
Beli deo:
- 500 gr krem sira
- 50 gr šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr bele čokolade
- 50 gr margarina
Glazura:
- 200 ml slatke pavlake
- 150 gr tamne čokolade
Priprema:
Keks izlomiti u veću činiju. Dodati mu mlevene orahe.
Na vatru staviti vodu, šećer, kakao.
Kad se šećer otopio i provrilo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i ekstrakt ruma pa mešati da se margarin otopi.
Ovom masom prelivi keks i orahe i dobro promešati, da se sve sjedini.
U kalup prečnika 23 cm istresti keks i orahe i utapkati rukom.
Na paru staviti belu čokoladu i margarin da se otope i sjeine pa ostaviti da se ohlade.
Ulupati krem sir sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku apvlaku pa je sjediniti sa sirom.
Dodati im otopljenu i ohladjenu belu čokoladu i sve promešati da se sve sjedini.
Istresti celu masu preko keks dela i poravnati.
Ostaviti u frižider da se sve stegne.
Staviti čokoladu i slatku apvlaku da se otope zajedno i sjedine.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Preliti čokoladom preko belog dela i ostaviti još u frižider da se čokolada stegne.
Posle samo skinuti obluč.
Prijatno.
izvor.brzikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar