nedjelja, 1. travnja 2018.

Brza, nepečena torta za sve prilike..



Donji sloj:
  • 600 gr suvog keksa
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera
  • 50 gr kakaoa
  • 200 gr oraha
  • 250 ml vode
  • 1 kašika ekstrakta ruma
Beli deo:
  • 500 gr krem sira
  • 50 gr šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 gr bele čokolade
  • 50 gr margarina
Glazura:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 gr tamne čokolade
Priprema:


Keks izlomiti u veću činiju. Dodati mu mlevene orahe.
Na vatru staviti vodu, šećer, kakao.
Kad se šećer otopio i provrilo skloniti sa vatre i dodati iseckan margarin i ekstrakt ruma pa mešati da se margarin otopi.
Ovom masom prelivi keks i orahe i  dobro promešati, da se sve sjedini.
U kalup prečnika 23 cm istresti keks i orahe i utapkati rukom.
Na paru staviti belu čokoladu i margarin da se otope i sjeine pa ostaviti da se ohlade.
Ulupati krem sir sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku apvlaku pa je sjediniti sa sirom.
Dodati im otopljenu i ohladjenu belu čokoladu i sve promešati da se sve sjedini.
Istresti celu masu preko keks dela i poravnati.
Ostaviti u frižider da se sve stegne.


Staviti čokoladu i slatku apvlaku da se otope zajedno i sjedine.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Preliti čokoladom preko belog dela i ostaviti još u frižider da se čokolada stegne.
Posle samo skinuti obluč.
Prijatno.
izvor.brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...