ponedjeljak, 30. travnja 2018.

NOVI SISTEM KONTROLE TEK POČEO A KAZNE ‘PLJUŠTE’: Dolaze na kućnu adresu, evo koliko mogu iznostiti!




Na svim auto-putevima u Srbiji je počelo kažnjavanje vozača na osnovu mjerenja srednje brzine.
Do 14 sati je na šest velikih naplatnih stanica kažnjeno oko 70 vozača, koji su prekoračili dozvoljenu brzinu od 120 km/h.
Direktor policije Vladimir Rebić je tim povodom obišao naplatnu rampu “Vrčin” kod Beograda i potvrdio da će svi koji prekorače srednju brzinu, makar i za jedan kilometar na sat, morati da plate kaznu.
“Ne postoji način da mi ne primijenimo važeće propise koji dozvoljavaju maksimalnu brzinu od 120 km/h, tako da ne postoji ta tolerancija”, rekao je Rebić novinarima.
On je zahvalio Kancelariji za IT koja je omogućila da od danas u Srbiji stranci i građani mogu na post-terminalima da plate novčanu kaznu za prekršaje i da se pritom ne isključuju sa auto-puta kako bi otišli u banku ili menjačnicu.
“Kao što je prethodnih dana najavljivano, od danas na svim dionicama auto-puteva počinje kontrola prosječne brzine kretanja vozila. Izuzetno sam ponosan što je Srbija jedina u okruženju, a možda i jedina u Evropi koja ima ovakav sistem, koji omogućava da se bez značajnog ulaganja novih sredstava vrši efikasan način kontrole.”
Kako je rekao, od danas na svim čeonima naplatnim stanicama, kao što su Vrčin, Šimanovci, Niš i druge, policija na licu mesta kažnjava sve koji su prekoračili brzinu, piše “B92.net“.
“Što se tiče ovih koji napuštaju auto-put na bočnim rampama, njima će se dostaviti na adresu dopis u kome će ih obavijestiti da su dužni u roku od osam dana da daju podatke o licu koje je načinilo prekršaj.”
I onima koje policija ne kazni na licu mjesta na čeonim naplatnim rampama stizaće kazne na kuće adrese, odnosno vlasnicima vozila.
Vozači neće moći da tako lako, eventualnim zaustavljanjem na sredini dionice – na odmorištu ili benzinskoj stanici – izbegnu kažnjavanje, jer će i broj vozila “presretača” na svim dionicama srpskih auto-puteva biti povećan.
Tako, na primjer, na dionici Subotica-Niš, dugoj 423 kilometra, dozvoljeno vrijeme prolaska je tri sata i 31 minut, dok se od Beograda do Niša ne sme stići brže za jedan sat i 58 minuta.
Minimalno vrijeme potrebno da se ne prekorači prosječnih 120 kilometara na čas od Beograda do Subotice je sat i 34 minuta, a na relaciji Beograd-Šid – 54 minuta.
Od Horgoša do Preševa, na deonici dugoj 537 kilometara, ne može se brže od četiri sata i 16 minuta, a od naplatne rampe Vrčin do naplatne rampe Preševo minimalno vrijeme prolaska u dozvoljenim okvirima iznosi – tri sata.
Vozače koji na auto-putevima Srbije budu, ipak, vozili brže nego što je u prosjeku dozvoljeno, čekaju sljedeće kazne:
Za vožnju brzinom od 120 do 140 kilometara na sat sljeduje im novčana kazna u visini od 3.000 dinara (25 eura), dok će za vožnju brzinom od 141 do 150 kilometar na sat morati da plate kaznu od 5.000 dinara (43 eura).
Sa 10.000 dinara biće kažnjeni oni koji voze brzinom od 151 do 160 kilometara na sat, a kazna od 10.000 do 20.000 dinara (84 – 170 eura) predviđena je za vožnju brzinom od 161 do 180 kilometara na sat, plus tri negativna poena i mjesec do 12 mjeseci bez vozačke dozvole.
Za “divljanje” auto-putevima brzinom od 181 do 200 kilometara na sat kazna iznosi od 20.000 do 40.000 dinara(170 – 340 eura), uz dan do 30 dana zatvora, šest negativnih poena i tri do 12 mjeseci bez dozvole.
Od 100.000 do 120.000 dinara (850 – 1020 eura) morat će da izdvoje, na ime kazne, oni koji voze od 201 do 220 kilometara na sat, a sljeduje im i od 15 do 60 dana zatvora, ali i 14 negativnih poena i osam do 12 mjeseci bez dozvole.


Na kraju, za vožnju bržu od 221 kilometar na sat, novčane kazne nema, ali je predviđena zatvorska kazna u trajanju od 30 do 60 dana, uz 15 negativnih poena i oduzimanje dozvole na period od devet do 12 mjeseci.

Izvor: prvi.tv

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...