Sastojci:
Biskvit:
▪ 10 jaja
▪ 200 g glatkog brašna
▪ 1 prašak za pecivo
▪ 250 g šećera
▪ 125 ml mlijeka
▪ 125 ml ulja
▪ 2 žlice kakaa u prahu
Bijela krema:
▪ 500 ml mlijeka
▪ 2 praška za puding s okusom vanilje
▪ 4 žlice šećera
▪ 2 vanilin šećera
▪ 125 g margarina
▪ 500 ml mlijeka
▪ 2 praška za puding s okusom vanilje
▪ 4 žlice šećera
▪ 2 vanilin šećera
▪ 125 g margarina
Čokoladna krema:
▪ 500 ml mlijeka
▪ 2 praška za puding s okusom čokolade
▪ 5 žlica šećera
▪ 125 g margarina
▪ 500 ml mlijeka
▪ 2 praška za puding s okusom čokolade
▪ 5 žlica šećera
▪ 125 g margarina
Ostalo:
▪ 3-4 banane
▪ 200 ml slatkog vrhnja
▪ 200 g čokolade za kuhanje
▪ 3-4 banane
▪ 200 ml slatkog vrhnja
▪ 200 g čokolade za kuhanje
Dekoracija:
▪ 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati i postupno dodajte šećer i žutanjke. Na kraju lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo, ulje i mlijeko.
Dobro izmiješajte smjesu da nema grudica pa 1/3 smjese izlijte u okrugli kalup za pečenje (Ø=26 cm) obložen masnim papirom.
Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C.
U ostatak smjese dodajte kakao. Izlijte smjesu u isti kalup u kojem se pekao prethodni biskvit i pecite ga 25-30 minuta, s obzirom na to da je taj biskvit deblji.
Ohlađeni tamni biskvit prerežite na pola tako da dobijete dva jednaka dijela.
Za pripremu bijele kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja zajedno sa šećerom. U vrelo mlijeko dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Čokoladnu kremu pripremite na isti način.
Obje kreme ohladite pa u svaku dodajte pjenasto izmiksan margarin.
Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekli biskviti. Najprije stavite svijetli biskvit i premažite ga čokoladnom kremom. Prekrijte kremu tamnim biskvitom, premažite ju s malo bijele kreme, posložite uzdužno prerezane banane i nanesite ostatak kreme. Prekrijte tortu preostalim biskvitom i prelijte čokoladnom glazurom koju pripremite tako da 200 ml slatkog vrhnja zagrijete do vrenja i prelijte preko razlomljene čokolade. Miješajte glazuru dok se čokolada ne otopi, malo ju ohladite pa prelijte preko biskvita.
Tortu spremite u hladnjak da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
Drugi dan oštrim nožem tortu odvojite od rubova kalupa. Prije posluživanja tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Nastavite miksati i postupno dodajte šećer i žutanjke. Na kraju lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo, ulje i mlijeko.
Dobro izmiješajte smjesu da nema grudica pa 1/3 smjese izlijte u okrugli kalup za pečenje (Ø=26 cm) obložen masnim papirom.
Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C.
U ostatak smjese dodajte kakao. Izlijte smjesu u isti kalup u kojem se pekao prethodni biskvit i pecite ga 25-30 minuta, s obzirom na to da je taj biskvit deblji.
Ohlađeni tamni biskvit prerežite na pola tako da dobijete dva jednaka dijela.
Za pripremu bijele kreme prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja zajedno sa šećerom. U vrelo mlijeko dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Čokoladnu kremu pripremite na isti način.
Obje kreme ohladite pa u svaku dodajte pjenasto izmiksan margarin.
Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekli biskviti. Najprije stavite svijetli biskvit i premažite ga čokoladnom kremom. Prekrijte kremu tamnim biskvitom, premažite ju s malo bijele kreme, posložite uzdužno prerezane banane i nanesite ostatak kreme. Prekrijte tortu preostalim biskvitom i prelijte čokoladnom glazurom koju pripremite tako da 200 ml slatkog vrhnja zagrijete do vrenja i prelijte preko razlomljene čokolade. Miješajte glazuru dok se čokolada ne otopi, malo ju ohladite pa prelijte preko biskvita.
Tortu spremite u hladnjak da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
Drugi dan oštrim nožem tortu odvojite od rubova kalupa. Prije posluživanja tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
izvor:kolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar