ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Zlatne šnicle od krompira, ručak na brz i jednostavan način..



Sastojci
60-70 dkg krumpira
1 kapula
20 dkg pancete(nemasnije)
1 žlica masla

2 žlice sjeckanog peršina
6 žlica jestivog škroba
1 žumance
muškatni oraščić
maslinovo ulje za prženja
papar i sol.
Priprema
1.
Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte 20-30 min u mnogo posoljene vode.
2.
Zatim krumpir ocjedite i malo ohladite.
3.
U međuvremenu nasjeckanu pancetu i kapulu popržite na maslinovom ulju u tavi, također poprženu smjesu pustimo da se malo ohladi.
4.
Krumpir zgnječimo(postupak kao pire),dodamo žlicu masla,škrob,žumance, mješavinu kapule i slanine te dvije žlice peršina.
5.
Smjesu začinimo sa solju.paprom i muškatnim oraščićem.
6.
Smjesu dobro izmješamo i napravimo valjak, smjesa bude poput one za njoke, možete polpetice formirati uz pomoć brašna da se manje lijepi.
7.
Kada ste formirali polpetice pržite na zagrijanom maslinovom ulju do zlatnožute boje.
8.
Polpetice vadite na papirnati ubrus i poslužite.


Izvor.domacirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ona trlja ruku sa OCATOM dva puta sedmično… Razlog za to će vas natjerati da uradite isto!

Prirodni lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju raznih bolesti i zdravstvenih problema. Njihova najveća prednost je u tome što oni ne uz...