Ruska torta
Sastojci
Tijesto 300g brašna,2 žličice praška za pecivo,30g kakao-a, 150g šećera, 1 vanilij šećer, 1 jaje, 150g maslaca
Krema 250g maslaca,500g sir namaza,200g šećera,3 jaja,1 vanilij šećer,1 vanilija štapića,1 vanilija puding
Tijesto 300g brašna,2 žličice praška za pecivo,30g kakao-a, 150g šećera, 1 vanilij šećer, 1 jaje, 150g maslaca
Krema 250g maslaca,500g sir namaza,200g šećera,3 jaja,1 vanilij šećer,1 vanilija štapića,1 vanilija puding
Priprema
1.
Priprema Tijesta
1.
Priprema Tijesta
-izmješati brašno i prašak za pecivo
PRIPREMA Kolača
-dodati šećer,vanilija šećer i prosijani kakao
-sve dobro ručno izmješati
-dodati maslac i 1 jaje
-sve dobro izmješati mikserom,potom ručno mijesiti
-tijesto umotati i držati narednih 30-tak min.u hladnjaku.
-dodati šećer,vanilija šećer i prosijani kakao
-sve dobro ručno izmješati
-dodati maslac i 1 jaje
-sve dobro izmješati mikserom,potom ručno mijesiti
-tijesto umotati i držati narednih 30-tak min.u hladnjaku.
Priprema Kreme:
-rastopiti maslac,ohladiti ga u drugoj posudi 10-tak min.
-dodati sir, vanilija puding,šećer,jaja i vaniliju
-sve dobro ručno izmješati
-nakon što se tijesto ohladi,podijeliti ga na dva dijela u omjeru 6:4
-veči dio malo mijesiti i potom razviti
-posudu / kalup mastiti sa malo maslaca i posuti brašnom
-od tijesta formirati podlogu kolača,podizati tjesto nekih 2-3 cm uz stranice posude
-mrviti ostatak tijesta na 2-3 cm, nekolicinu komadića potopiti u kremu
-idealna veličina kalupa je 28 cm
-peći u zagrijanoj pećnici 180°C 60 min.
-poslužiti ohlađen
-puno uspjeha kod pripreme vam želim.
-rastopiti maslac,ohladiti ga u drugoj posudi 10-tak min.
-dodati sir, vanilija puding,šećer,jaja i vaniliju
-sve dobro ručno izmješati
-nakon što se tijesto ohladi,podijeliti ga na dva dijela u omjeru 6:4
-veči dio malo mijesiti i potom razviti
-posudu / kalup mastiti sa malo maslaca i posuti brašnom
-od tijesta formirati podlogu kolača,podizati tjesto nekih 2-3 cm uz stranice posude
-mrviti ostatak tijesta na 2-3 cm, nekolicinu komadića potopiti u kremu
-idealna veličina kalupa je 28 cm
-peći u zagrijanoj pećnici 180°C 60 min.
-poslužiti ohlađen
-puno uspjeha kod pripreme vam želim.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar